Topic-icon ABD'de uzmanlık eğitimi sırasında yapılan bilimsel yayınların yayınlanma sürecinde hangi kurumlar / kurullar rol alır?

13 years 2 months ago #1 by umc
Kurumlarda IRB denilen (internal review board) denilen birimler vardır , bunlar verilen araştırma projelerini denetler ve onaylar, etik uyumluluktan da sorumludurlar. Tüm durumlar içim geçerli olan kriterler derken ne kastedildi bilmiyorum ama her kurumun IRB'si değişik kriterlere uygular, aynı Türkiye'deki farklı durumları farklı şekilde değerlendirebilen farklı üniversite etik kurulları gibi. Bunların sitelerinin varlığından haberdar değilim ama bunlar kurumların kendi intranet sayfalarında mevcuttur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 11 months ago #3 by acerit85
ABD de uzmanlık eğitimi sırasında yapılan bilimsel yayınların hazırlanmasında bilimsel etik kurulların belirlediği kriterler nelerdir? bunun için bir kaynak kitap veya site var mıdır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.219 seconds