Topic-icon ABD'de asistanlık yılları sırasında (residency) tutulan nöbet sayısı senelere göre kabaca nasıl değişiklik gösterir?

12 years 11 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #2 by umc
ABD'de asistanlık sırasında, nöbet sıklıkları branştan branşa ve seneden seneye değişiklik gösterir. ACGME kurallarına göre asistanların hangi senede olursa olsun 4 günde birden daha sık olarak nöbet tutmaları mümkün değildir. Bu sıklıklar aylık olarak değerlendirilir. Örneğin kişi bir ayın sonunda o ay için bakıldığında toplam tuttuğu nöbet sayısı hesaplanır, ve bu 4 günde birden daha sık olamaz. Ancak sporadik olarak, örneğin o ayın herhangi bir peryodunda, 3 günde birden daha fazla sıklığa izin verilebilir, önemli olan bir aylık q4 frekansının bozulmamasıdır.

Bu kurallar ışığında, ABD'deki ilk sene (internship) nöbet sıklığı en fazla q4 olabilir. (q4 = 4 günde bir). İkinci seneye gelindiğinde ne olacağı branştan branşa, programdan programa çok değişiklik gösterebilir. Cerrahi branşlarda bu sıklık büyük olasılıkla aynı tempoda en az bir sene daha devam edecektir, ancak çok genel konuşmak gerekirse PGY3 senesinde gelindiğinde bu sıklık mutlaka düşecektir.

Ayrıca şu başlığı da inceleyiniz :

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: kerim, nilufer
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #3 by kerim
Amerika'da asistanlık sırasında tutulan nöbet sayısı PGY-1, PGY-2 ... gibi kıdeminize göre değişir mi?

Yoksa herkes ortalama 4 günde 1 mi nöbet tutar?

Dr.Kerim Karaoğlu
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.198 seconds