Topic-icon Dahiliye yandal başvurularında IMG'lerin durumu nasıl değerlendirilebilir?

12 years 3 months ago #1 by umc
Öncelikle şunu açıklamak gerekir. Asistanlıktaki kompetisyon ile yandal sırasında yaşanan kompetisyon aynı çerçevede ele alınmasa daha doğru olur. Birisi sisteme ilk girişte yaşanan kompetisyondur, daha zorlu bir yarışmadır, 100 A sayısındaki aday arasında A sayısı kişinin seçildiği (yer yer daha az) bir kompetisyondur, diğeri zaten sistem içine girmiş A sayısındaki asistanın yine A sayısındaki yandal uzmanlık kadrolarına yerleşmesi sırasında yaşanan kompetisyondur. İkinci kompetisyon, yandal sırasında yaşanan, kendi içinde başka kurallara tâbi bir yarışmadır.

Bu nedenle bu karşılaştırmayı yanıltıcı buluyorum.

IMG'lerin her durumda AMG'ler varlığında ikinci sırada düşünüldüğü gerçeği de yandal yarışmalarında da geçerlidir. Benim bildiğim kadarı ile Kardiyoloji, Gastroentereoloji dahiliyenin kompetitif yandalları iken, Endokrinoloji, Romatoloji, Hemato-Onkoloji görece daha az kompetitif yandallar arasındadır. Ben psikiyatri uzmanı olduğumdan, bu konuda dahiliye branşına sahip diğer Eksper üyelerden biri katkı yaparsa iyi olur.

Umarım sorunuza yanıt olmuştur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: semih1736
The topic has been locked.
More
12 years 3 months ago #2 by semih1736
İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım derdimi anlatamadım. Evet Ulaş bey, sizin yukarıda da belirttiğiniz gibi AMG lerin olduğu yerde IMG lerin 2. tercih olduğu bir gerçek ancak bahsettiğim gibi örneğin bir IMG için onkoloji dalında yandal yapmak bir beyin cerrahisine girmek kadar zor mudur ? Biliyorum izafi bir soru ancak şunu düşünmüştüm hep dahiliye açısından biraz da düz mantıkla ABDde IMG oranı çok fazla çünkü çok doktor açığı var dolayısıyla yandal açısından da öyledir ve yandala yerleşmek çok zor değildir. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Eğer yanlışsa doğrusu nedir ? Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
The topic has been locked.
More
12 years 3 months ago #3 by umc
Ben soruyu anlayamadım Dr. Semih Bey, ABD'de dahiliye sonrası yandala girişin daha zor olacağını mı düşündünüz? Biraz açabilirseniz yanıtlamaya çalışırız...

semih1736 wrote: Dr. Ulaş beye ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum. Türkiye'de dahiliye programlarından birine yerleştim henüz başlamadım; benim de usmle ile kaliteli bir dahiliye programına yerleşme sonrası, yine çok iyi bir klinikte onkoloji yan dalı yapmak istiyordum ancak yandal sürecini ve tekrar başvuru sürecini bilmiyordum. Dahiliye açısından konuşacak olursak ABD'de neredeyse %50 IMG olduğunu düşününce yandal açısından da önemli düzeyde IMG ihtiyacının olduğu sonucuna varıyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Karamsar olmalı mıyım sizce :)


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #4 by semih1736
Dr. Ulaş beye ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum. Türkiye'de dahiliye programlarından birine yerleştim henüz başlamadım; benim de usmle ile kaliteli bir dahiliye programına yerleşme sonrası, yine çok iyi bir klinikte onkoloji yan dalı yapmak istiyordum ancak yandal sürecini ve tekrar başvuru sürecini bilmiyordum. Dahiliye açısından konuşacak olursak ABD'de neredeyse %50 IMG olduğunu düşününce yandal açısından da önemli düzeyde IMG ihtiyacının olduğu sonucuna varıyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Karamsar olmalı mıyım sizce :)
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.526 seconds