Topic-icon ABD' de doktorların kurduğu bir sendika/oluşum var mıdır?

13 years 2 months ago - 13 years 2 months ago #1 by umc
Sendika tarifine uyan bir oluşum var mı bilemiyorum ama American Medical Association denilen oluşum var. ( www.ama-assn.org ) Bu tüm doktorların kapsayan en büyük doktor birliği, lokal şubeleri de var. İş bırakma gibi bir şeyin söz konusu olabilmesi için doktorlara iş veren kimse onun aynı olması lazım (devlet gibi). Amerika'da Federal devletin doktorlara iş verdiği tek oluşum Veteran sistemidir. Bunun dışında "devlet" tarifine uyacak tek oluşum Eyalet hastaneleridir. Bu sınıflara giren hastanelerde çalışan doktorların sendikalaşma yapısına benzer bir çerçevede grup halinde iş bırakması teknik olarak mümkün müdür bilemiyorum, zannetmiyorum.

furkan wrote: Abd de doktorlarin sendikasi var mi? Toplu haklar var mi? Mesela tum doktorlarin herhangi bir memnuniyetsizlikten dolayi is birakmasi soz konusu mudur? Yoksa her sey ozel oldugu icin boyle birsey soz konusu degil midir?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 11 months ago #3 by furkan
Abd de doktorlarin sendikasi var mi? Toplu haklar var mi? Mesela tum doktorlarin herhangi bir memnuniyetsizlikten dolayi is birakmasi soz konusu mudur? Yoksa her sey ozel oldugu icin boyle birsey soz konusu degil midir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.222 seconds